POSETA DECI

Датум објављивања: 26.11.2015   12:15 AM


Početkom novembra 2015. godine, divan sunčan dan, na reci Savi potpun mir, a u našoj bazi na vodi užurbane pripreme za posetu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u ulici Zvečanskoj. Odobreno nam je vozilo za transport, članovi našeg sindikata su se složili da deo jabuka, koje smo dobili iz donacije, podarimo deci koja su smeštena u centru za odojčad, decu i omladinu. Delegaciju su sačinjavali Milutin, Joksa i ja.

Utovar je završen krenuli smo put ulice Zvečanske, naravno ovo nam je prva donacija, takvog tipa, kao da smo išli u neku neizvesnost, ćutali smo, povremeno uputili pogled jedan prema drugom očekujući neki odgovor. Stižemo u zvečansku gde nas primaju ljubazni i nasmejani ljudi,  koji rade u Centru, sa punim uvažavanjem i strpljenjem su nas saslušali. Imali smo utisak da smo nešto zabrljli, bojao sam se da količina jabuka nije dovoljna, ali ubzo smo shvatili da smo dobrodošli i da je svaka donacija ovog karaktera poželjna. Dok smo istovarivali gajbice jabuka, širio se prijatan miris iste. Uz duboku zahvalnost i srdačnost smo se rastali sa zaposlenima Centra i shvatili da smo učinili nešto pozitivno i plemenito, a drugačije nebi ni mogli jer i naš predsednik PSS-a Veljko Mijailović govori : „Da su sva deca vredna bez obzira na svoje poreklo i da svako dete treba da ima ukazanu pažnju, a naročito deca koja su bez roditelja i oni su deo naše porodice o kojima treba da vodimo računa...“

Lep je osećaj kada učiniš nešto plemenito, a to smo uspeli i u našem POLICIJSKOM SINDIKATU SRBIJE da doživimo i osetimo. Članovi PSS-a znaju da nisu prepušteni sami sebi i da uvek neko brine o njima, jer mi smo ustvari velika porodica koja gaji zdrave porodične i humane odnose.

                                                                tekst priredio  mr Vladica Zdravković